Полският министър-председател Доналд Туск пристигна на официално посещение в Киев, съобщи

...
Полският министър-председател Доналд Туск пристигна на официално посещение в Киев, съобщи
Коментари Харесай

Доналд Туск на официално посещение в Украйна

Полският министър-председател Доналд Туск пристигна на публично посещаване в Киев, заяви пресслужбата на премиера, представена от Франс прес.

Това е негово първо посещаване в прилежащата на Полша страна, която се бори с съветската инвазия. В известието се показва, че ръководителят на полското държавно управление ще организира срещи с президента Володимир Зеленски и министър-председателя Денис Шмигал.

В свое неотдавнашно изказване министър председателят беше оповестил, че приготвя посещаване в Киев, само че от съображения за сигурност неговата дата не беше конкретизирана.

Бившият ръководител на Европейския съвет, който от 13 декември предходната година е отпред на новосформираното полско държавно управление разгласи към този момент, че обстановката в Украйна и по фронтовата линия на военните дейности е " въпрос от първостепенна значимост за сигурността на Полша ".

" Има и други въпроси, които би трябвало да бъдат прегледани, по-конкретно тези, които засягат ползите на полските превозвачи, тъй че в Киев ще имаме тематики за диалог ", каза по-рано още той.

Полските превозвачи, които през ноември блокираха полско-украинската граница с претекста, че това съставлява нелоялна конкуренция от страна на Киев, прекратиха протестните си дейности през предходната седмица в очакване на резултата от срещите на високо държавно равнище в Киев и Брюксел и от подхванатите дейности от страна на новата ръководеща коалиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР